Afvoer is verstopt, Wat nu?!
Het afvoersysteem van je huis is van groot belang. Een goed afvoersysteem zorgt ervoor dat alle afvalwater afgevoerd wordt naar een riolering. Deze rioleringen hebben een totaleHeb je wel eens last van een slechte afvoer? Bijvoorbeeld doordat het water langzaam wegloopt of doordat het af en toe borrelt? Dan is het waarschijnlijk tijd om actie […]

Het afvoersysteem van je huis is van groot belang. Een goed afvoersysteem zorgt ervoor dat alle afvalwater afgevoerd wordt naar een riolering. Deze rioleringen hebben een totaleHeb je wel eens last van een slechte afvoer? Bijvoorbeeld doordat het water langzaam wegloopt of doordat het af en toe borrelt? Dan is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen. Een afvoer die slecht werkt, kan namelijk voor heel wat problemen zorgen. Lees hier alles over hoe je erachter komt of jouw afvoer het niet goed doet en wat je eraan kunt doen!

Het afvoersysteem in ons huis bestaat uit een aantal onderdelen. Denk aan de afvoerpijp die van het toilet naar buiten loopt, de septictank of het riool en de afvoerbuis van de wasmachine. Al deze onderdelen samen vormen het afvoersysteem. Heb je problemen met één van deze onderdelen, dan merk je dat waarschijnlijk in huis. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat het water langzaam wegloopt of doordat het af en toe borrelt.

Wanneer je afvoersysteem niet goed functioneert, kan dit voor heel wat problemen zorgen. Zo kun je niet alleen last krijgen van een slechte afvoer, maar ook van stankoverlast of lekkages. Daarnaast kan het afvoersysteem ook verstopt raken, waardoor het water niet goed meer afgevoerd kan worden. Als je afvoersysteem verstopt is, kun je dit het beste laten ontstoppen door een professionele ontstopper.

Hoe weet je nu of er iets aan de hand is met jouw afvoer? Er zijn een aantal signalen die kunnen duiden op een probleem met jouw afvoersysteem. Heb je één of meerdere van deze signalen, dan is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen.

- Het water loopt langzaam weg

- Het afvoerwater borrelt af en toe

- Je merkt stankoverlast

- Er ontstaan lekkages

- De afvoerbuis van de wasmachine is verstopt

Als je één of meerdere van deze signalen hebt, is het slim om een afvoer specialist te raadplegen. Deze kan dan samen met jou kijken naar de mogelijke oorzaken van het probleem en een oplossing voor je zoeken. Zo kun je weer probleemloos gebruik maken van je afvoersysteem!