Help m’n oven wordt niet meer schoon
Nu de kerstdagen weer voorbij zijn en iedereen zich heeft uitgesloofd om de mooiste gerechten te maken vraagt Nederland zich massaal af: "Hoe ga ik mijn oven schoonmaken". Als je net zoals ik ben dan is er een kans dat je oven er voor de kerstdagen al niet spik en span uitzag. Toch geeft het […]

Nu de kerstdagen weer voorbij zijn en iedereen zich heeft uitgesloofd om de mooiste gerechten te maken vraagt Nederland zich massaal af: "Hoe ga ik mijn oven schoonmaken". Als je net zoals ik ben dan is er een kans dat je oven er voor de kerstdagen al niet spik en span uitzag. Toch geeft het mij iets van een lekker gevoel dat ik weet dat zelfs de smerige ovens schoon zijn te krijgen! Hoe? Ik vertel je er graag meer over.

Hoe vies is jouw oven?

In een vorig leven heb ik bij een bedrijf gewerkt dat ovens repareerde en installeerde. Ik moet er dus wel een paar honderd voorbij zien hebben komen. Stel je voor dat je net een kalkoen hebt gevuld met van alles en nog wat. En oh ja, misschien herinner je nog Mr. Bean en de scene met de kalkoen? Hou dit beeld vast en stel je voor hoe je oven er uit zou zien na de explosie. Check?

Hoeveel pogingen heb je al ondernomen?

Als je even op internet zoekt dan kom je tientallen tips tegen hoe jij je oven weer als nieuw krijgt. Van het schoonmaken met baking soda en azijn, Ammoniak???, groenezeep, stoom tot de Good old Dasty. Als alle tips zouden helpen dan had iedereen nu een keurige oven. Helaas is de praktijk iets anders. En wees nou eerlijk. Heb je een nieuwe oven dan ben je de eerste maanden netjes en maak je hem regelmatig schoon maar na een tijdje is deze ijverigheid vaak wel verdwenen. Vet trekt zich op een gegeven moment ook in de materialen. Je kan boenen wat je wilt maar op een gegeven moment lukt het niet meer. Het enige resultaat is een oven die lekker ruikt, maar zeker niet schoon is. Maar niet getreurd er is een middeltje wat echt helpt! Ja echt.

Tada!

Oké ik zal je niet langer in spanning houden. Er is een flesje dat je leven een stuk makkelijker gaat maken als het gaat om jou schoonmaak skills. De Backofen & Grillreiniger (ja Duitse degelijkheid) van de firma Maxxi Clean is een waar wondermiddeltje. Ik zal je precies uitleggen hoe jij je oven de komende tijd kan schoonmaken, en schoon houden!

Hoe werkt het?

Zoals je kunt zien wordt het product geleverd in 3 delen: het flesje, een schoonmaak doek en een kwastje. Als je begint met schoonmaken trek dan eerst een paar handschoenen aan voor de veiligheid want het spul kan, net zoals bij schoonmaak soda, wel een beetje prikkelen als het op je handen komt.
Stap 1. spuit wat van het schoonmaak spul op de zijkanten, bodem en de bovenkant van de oven. Let op dat je het spul wel gebruikt op gladde materialen zoals RVS en emaille en niet op bijvoorbeeld de achterkant die soms wat ruwer is.
Stap 2. Smeer het spul goed uit met het bijgeleverde kwastje (vergeet ook de binnenruit niet).
Stap 3. Pak de gehele binnenkant van de oven in met huishoudfolie.
Stap 4. Laat de huishoudfolie 24 uur zitten. Het vuil trekt namelijk in de folie.
Stap 5. Verwijder de folie.
Stap 6. Verwijder het achtergebleven vuil met een nat doekje.
Stap 7. Gebruik de oven 2 keer zonder gerechten alvorens je weer eten gaat bereiden.

En wat is het resultaat geworden? Stuur gerust een foto van het resultaat voor- en na de behandeling. We zijn reuze benieuwd! Wist je dat deze reiniger ook echt super werkt op RVS gas kookplaten?

Heb je vragen of wil je meer informatie! Stuur ons een berichtje en we geven zo snel mogelijk antwoord!