Kunststof kozijnen schilderen

Waarschijnlijk heb je het ook helemaal gehad met 2020 en wil je een frisse start maken het nieuwe jaar? toch? Omdat we veel thuis zijn en waarschijnlijk de eerste maanden van 2021 nog steeds, is het fijn om aandacht te geven aan je huis.


Verwen je huis met een frisse kleur

Een andere kleur op de muren doet wonderen en geeft je huis direct een hele andere uitstraling. Zet je meubels eens anders en het lijkt wel of je in een nieuw huis woont. Maar op z'n tijd is het ook lekker om de buitenkant eens aan te pakken. Niet alleen voor de kleur, maar ook voor bijvoorbeeld hout is het belangrijk dat je regelmatig onderhoud uitvoert. Maar wat nu als de gevel voorzien is van kunststof kozijnen? Kan je dan die nieuwe kleur wel vergeten? We vertellen je er graag meer over.


Stappenplan voor het verven van kunststof kozijnen

Het verven van kunststof kozijnen is niet veel moeilijker dan het verven van houtwerk. Wel moet je op een paar dingen letten omdat verf moeilijker hecht aan kunststof.

  1. Maak de kozijnen goed schoon met een ontvetter
  2. Schuur ook het kunststof omdat de verf anders niet hecht. Gebruik een niet te grove korrel.
  3. Stof de kozijnen weer goed af met een zachte borstel.
  4. Vergeet absoluut niet een primer te gebruiken, bijvoorbeeld van Wijzonol of van Sudwest. Vergeet dit niet dus NIET.
  5. Schuur het kunststof nogmaals licht op
  6. Stof de kozijnen weer af met een zachte borstel
  7. Gebruik een grondverf welk geschikt is voor kunststof.
  8. Schuur nogmaals licht op
  9. Lak vervolgens af met een hoogglans verf voor de buitenkant en zijdeglans verf voor de binnenkant. Je kunt de verf mengen in alle denkbare kleuren.

Nog wat tips voor een perfect resultaat

Kies altijd voor goede kwasten! Bespaar niet op de prijs en daarmee op de kwaliteit van je kwasten. Niets is zo vervelend als haren die loslaten en op je houtwerk blijven hangen. Schilder niet als het te koud of te warm is (tussen 5 en 25 graden is oké). Let er ook op dat de lucht niet te vochtig is (luchtvochtigheid moet onder 85% zijn). Tot slot. Breng je meerdere verf lagen aan zorg dan dat de verf wel droog is. De droogtijden staan op het blik!

Succes met het verven en het aanbrengen van een nieuwe kleur op je kunststof kozijnen. Je huis zal er van opknappen!