Woon- en lichttrends 2021

Woon- en lichttrends 2021 

Wat is de woon en licht trend voor het komende jaar? Zoals ieder jaar heeft Flexa een kleur van het jaar gekozen en daarbij passende trends. Ook zijn er een aantal woontrends 2021 die aansluiten bij het feit dat we met z'n allen veel thuis zijn. Thuis willen we het zo comfortabel mogelijk maken. Met veel licht, knuffelbare stoffen en ronde vormen om je heen, woon je fijner. Wat wordt er nog meer geadviseerd in 2021?

Hier zijn de woontrends 2021!

Brave Ground: de kleur van 2021

Bij de woontrends 2021 hoort, zoals elk jaar, een populaire Flexa basiskleur. De kleur van het jaar 2021 is een natuurlijke, warme, bruine tint: Brave Ground genaamd. Als u deze kleurfavoriet gebruikt als basiskleur voor in uw interieur, dan zorgt u voor een stevige basis, die u vervolgens eenvoudig kunt combineren met andere kleuren. Wat kunt u allemaal met de kleur Brave Ground in uw interieur doen?

  • Beschilder een muur, een aantal muren of een gedeelte van uw muren in de kleur Brave Ground.

  • Verf uw vloer in de kleur Brave Ground.

  • Schilder uw plafond in de kleur Brave Ground.

  • Verf de kleur Brave Ground op uw keukenkasten.

  • Geef uw trap de kleur Brave Ground. Zeker als uw trap zich in de woonkamer bevindt, is dit een aanrader.

  • Een grote kast in uw woonkamer of slaapkamer? Geef dan de kleur Brave Ground aan deze kast.

Brave Ground combineren met warme kleuren

Brave Ground kunt u goed combineren met warme kleuren, zoals roze, oranje, rood en/of geel. Kies voor een combinatiekleur die u het meeste aanspreekt en/of die u het beste vind matchen bij de kleur Brave Ground. U kunt ook kiezen voor een aantal warme kleuren zoals roze/rood of oranje/geel. Richt de ruimte in met warmgekleurde bloemen, vazen, bloempotten, kussens, vloerkleden, schilderijen, kaarsen en wat u maar tegenkomt in de kleur(en) van uw keuze.

Donkerblauw

Ook de kleur donkerblauw is in 2021 in trek. Het is een koele, rustige kleur, die vertrouwen en luxe uitstraalt. Donkerblauw combineert goed met natuurlijke materialen, zoals hout, goud, koper en messing. Ook doet donkerblauw het goed met warme kleuren. Gebruik donkerblauw bijvoorbeeld als muurkleur, meubelkleur of accessoire kleur.

Lampen met een natuurlijke look

De kleuren Brave Ground en donkerblauw passen goed bij natuurlijke materialen en natuurlijke, organische vormen. Daarom is de woon en licht trend van 2021: Kies voor ronde lampen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe en rotan.

Zachte stoffen, ronde vormen en lichte tinten

Thuis is een belangrijke plek nu we er zoveel zijn. We willen er alles aan doen om deze plek zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Niet gek dat in 2021 zachte stoffen, ronde vormen en lichte tinten een trend worden. Denk bij zachte stoffen aan accessoires die knuffelbaar zijn, zoals een wollen vloerkleed, fleecedeken en fluwelen kussens. Ook ronde, organische vormen in huis zorgen voor een behaaglijk, rustig gevoel. Voorbeelden van accessoires met ronde vormen zijn: ronde vloerkleden, ronde lampen, ronde kussens, ronde/ovaalvormige tafels, ronde kasten en stoelen met een ronde rugleuning. Hoe woon je nog meer prettig: met veel licht om u heen. Zorg ervoor dat u uw raamdecoratie overdag opent, zodat u zoveel mogelijk buitenlicht naar binnen haalt. Daarnaast kunt u met lichte tinten uw huis licht houden/maken, zoals wit, crème en pasteltinten.

De wereld in huis halen

Nu we de wereld niet in kunnen, moeten we de wereld naar ons toe halen. Een woontrend van 2021 die daarbij past is: uw huis inrichten in een Wereldse sfeer. Kies voor een bepaald land of bepaald gebied en richt uw huis in met meubels en accessoires uit dit deel van de wereld. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Aziatische, Afrikaanse, Mexicaanse of Zweedse inrichting. Kies voor een land/gebied dat u mooi vindt en/of voor een stijl die u bij u past.

Duurzaamheid in je interieur

Een thema dat in deze tijd volop speelt is duurzaamheid. Ook in interieur wordt hier steeds meer waarde aan gehecht. Kiezen voor duurzame materialen is een van de trends van 2021. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een meubels en accessoires die tijdloos zijn, waardoor ze lange tijd meegaan. Ook kiezen voor meubels en accessoires, die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, is een duurzame keuze.